Testa ny aktivitet – sup board med kompisarna!

Är du sugen på att hitta på annorlunda saker i sommar? Då är sup board något att kika närmare på. Få ut mer av sommaren med kompisarna och hyr sup board tillsammans!

Vad är då en sup board och hur kan du snabbt lära dig sporten? Häng med för de bästa tipsen på hur du får en härlig sup board-upplevelse med kompisarna i sommar!

Hyra sup board

Du som tidigare inte har testat sup board kanske undrar vilken typ av bräda det rör sig om. Den påminner om brädan du använder vid vanlig surf, men SUP-brädan är större. Dessutom står du på den och paddlar dig fram. Det bästa tipset när du ska testa SUP-sporten i Stockholmsområdet är att hyra bräda från Söderkajak som ligger nära natursköna vatten. Du slipper släpa den stora brädan hela vägen hemifrån och dessutom är det prisvärt att hyra utrustning på Söderkajak. Att åka med en stor SUP board är knappast att rekommendera och det följer heller inte regler för bagage hos SL.

Lär dig SUP-sporten

Stand Up Paddle är en riktigt bra motion när du väl kommit igång. Det är en perfekt kombination av flera motionsmoment och SUP är ett:

”skonsamt sätt att träna styrka, balans, kondition, smidighet och koordination”, skriver Tidningen Hälsa i en artikel från 2022.

Är du ny på brädan kan lektioner vara bra för att lyckas med SUP-utövandet. Har du någon i din närhet som redan kan hantera SUP-brädan kan du be om hjälp. Men som sagt, det bästa är att få hjälp av en duktig SUP-utövare. Hos Söderkajak kan du inte bara hyra SUP-bräda utan de erbjuder även gruppaddling. Ett kul alternativ om tanken är att testa på SUP-sporten tillsammans med kompisarna i sommar.